15. 11. 2018

Linecké venčeky

380 g hladkej múky., 120 g práškového cukru., 250 g masla alebo rastlinného margarínu., vajce., vanilínový cukor., 2 PL citrónovej šťavy
Múku premiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme zmäknutý tuk a vajce a vypracujeme cesto. Zabalené v mikroténe odložíme na hodinu do chladničky. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme a formičkami vykrajujeme tvary. Pečieme na suchom plechu. Upečené a vychladnuté zdobíme horkou a bielou čokoládou alebo citrónovou polevou a farebnými cukríkmi.
Cukrovú polevu si pripravíme z práškového cukru a citrónovej šťavy: 100 g cukru vymiešame s 2 PL šťavy a PL horúcej vody. Venčeky môžeme zlepovať džemom.



 

Žiadne komentáre: