3 vajcia.,95 g cukru., 80 g hladkej múky., 30 g solamylu., KL prášku do pečiva., 250 ml mlieka., ½ vrecúška vanilkového pudingového prášku, 300 g horkej čokoládovej polevy., 5 PL vaječného likéru., tuk na vymastenie formičiek
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame 80 g cukru a napokon aj žĺtky. Múku, solamyl a prášok do pečiva zmiešame a postupne pridávame do vaječnej peny. Formu so 6 jamkami vymastíme a každú vyplníme lyžičkou hmoty. V rúre predhriatej na 175 stupňov pečieme 12 minút a potom necháme vychladnúť. Takto upečieme aj zvyšok cesta v ďalších dvoch várkach. Na náplň zmiešame 2 lyžice s pudingovým práškom a zvyškom cukru a pridáme k väčšej časti vriaceho mlieka. Pridáme vaječný likér a dobre premiešame. Krém vychladíme za občasného miešania. V horúcom kúpeli roztopíme čokoládovú polevu. Každú piškótovú hlavičku cm odspodu prerežeme, na spodnú časť natrieme vrstvu krému a zakryjeme vrchnou. Ľahko stlačíme a polejeme polevou, ktorú necháme stuhnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára