300 g polohrubej múky., 250 g masla., 250 g cukru., 250 g kandizovaného ovocia., 50 g hrozienok., 4 vajcia., kôrka z citróna., PL rumu., 2 KL prášku do pečiva., štipka soli., strúhaný kokos na vyzdobenie., cukrová poleva – 100 g práškového cukru., 2 – 3 PL citrónovej šťavy., papier na pečenie
Formu vyložiť papierom na pečenie. Maslo o izbovej teplote vyšľahať šľahačom do penista. Postupne pridávať cukor, soľ, postrúhanú citrónovú kôrku a vajcia. Nakoniec pridať rum, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne vymiešať. Kandizované ovocie hrubo posekať, spolu s hrozienkami posypať zvyšnou múkou a jemne vmiešať do cesta. Cesto dať do pripravenej formy, vyrovnať povrch, formu dať do vyhriatej rúry a piecť 45-50 minút. Pri teplote 170 – 180 stupňov C. Upečený, vychladnutý koláč poliať cukrovou polevou a posypať strúhaným kokosom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára