Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
21. 11. 2018
Čučoriedkové víno-domáci recept
Čučoriedky pomiagame a na kg drviny pridáme 0,3 kg cukru. Drvinu necháme vo vyššej nádobe, prípadne v demižóne s kvasnou zátkou alebo štvorlitrovom pohári vykvasiť za občasného premiešania. Potom tekutý podiel stočíme a zalejeme vodou, aby sme vylúhovali drvinu. Najprv na kg čučoriedok pridáme ¼ l vody, drvinu premiešame a necháme niekoľko hodín, prípadne cez noc vylúhovať. Potom tekutý podiel stočíme a zvyšok znovu vylúhujeme vylúhujeme rovnakým množstvom vody. Získame tak asi 1,5 l čučoriedkového vína, ktoré je kalné, takže ho musíme po usadení stočiť z kalov.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára