3. 8. 2016

Znojemské uhorky na sladkokyslý spôsob

3,75 l voda (nálev), 15 dg  soľ (nálev),20 dg   kryštálový cukor  (nálev), 40 ks sacharín (nálev),1,25 l  ocot (nálev),kôpor, čierne celé korenie ,nové celé korenie ,uhorky,mrkva, malé cibule
Nálev pripravíme z 3,75L vody, 15dg soli, 20dg kryštálového cukru, 40 ks sacharínu (umelé sladidlo). 

Všetko spolu zmiešame a do rozpusteného nálevu ešte pridáme 1,25L octu a cca 5 minút povaríme.
Na spodok 7-dl pohára naložíme kôpor, 4 ks nového a 4 ks celého čierneho korenia. Potom do pohára pridáme umyté uhorky, medzi ne vložíme mrkvu nakrájanú na kolieska a malé cibuľky. Zalejeme vareným nálevom a sterilizujeme 10 minút na 80 - 100°C. (Teplotu necháme vystúpiť na 100°C a potom pri 80°C dokončíme 10 minútovú sterilizáciu.)

Žiadne komentáre: