1
hlava z kapra., 100 g vnútorností z rýb (ikry., mlieč)., 50 g
koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., 10 g slnečnicového
oleja., 10 g hladkej múky., 10 g krupice., 50 g egalizovaného
mlieka., muškátový orech., 4 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká
nového korenia., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Umytú
hlavu a vnútornosti zalejeme studenou vodou, posolíme, pridáme
zrnká korenia a uvaríme do mäkka. Vyberieme z vody, oberieme mäso
z hlavy, vnútornosti rozoberieme na menšie kúsky. Medzitým
očistíme a pokrájame zeleninu, vložíme do vriacej vody a uvaríme
do mäkka (môžeme použiť aj mrazenú zeleninovú zmes, tú však
už nevaríme). Z múky a oleja si pripravíme svetlú zápražku,
zalejeme vývarom z ryby a dobre povaríme. Pridáme zeleninu a časti
ryby, necháme prejsť varom, okoreníme štipkou strúhaného
muškátového orecha, zalejeme mliekom a podľa chuti dosolíme.
Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú
nadrobno. Môžeme podávať so žemľou pokrájanou na rezance a
opraženou na panvici nasucho Žemľa nie je započítaná do hodnoty
1 porcie.
(2
porcie / 1 porcia 567 kJ – 135 kcal., B – 10,6 g., T – 5,3 g.,
S – 11,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára