300
g teľacej pečene., 20 g slnečnicového oleja., 1 cibuľa., 1
lyžička hladkej múky., mleté čierne korenie., 2 lyžice vývaru
z mäsa., soľ.,
Pečeň
pokrájame na tenké kúsky a dáme na panvicu, na ktorej sme už
opražili cibuľu pokrájanú nadrobno, okoreníme a za stáleho
miešania dusíme vo vlastnej šťave. Keď už pečeň nie je po
prekrojení krvavá, vyberieme ju na teplú misu. Šťavu zaprášime
múkou, podlejeme vývarom z mäsa, povaríme a nalejeme na pečeň.
Pečeň posolíme až pred podávaním na stôl. Podávame s ryžou
alebo zemiakmi, s kompótom alebo so zeleninovými šalátmi.
(2
porcie / 1 porcia 1218 kJ – 291 kcal., B – 2,0 g., T – 15,5 g.,
S – 10,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára