2
rezy zo sviečkovice po 150 g., 1 cibuľa., 1 zeleninová paprika., 2
lyžičky oleja., 1 baklažán., 1 citrón., 1 dl bieleho vína, 1
lyžica rajčiakového pretlaku., horčica., 1 lyžička stolového
oleja., mleté čierne korenie., 2 lyžice vývaru z kostí., soľ.,
Očistenú
cibuľu a zeleninovú papriku pokrájame na kolieska, dusíme 10
minút na lyžičke oleja, posolíme a koreníme. Pridáme baklažán
so šupkou pokrájaný na plátky a pokvapkaný citrónovou šťavou,
prilejeme ďalšiu lyžičku oleja a dusíme ešte 5 minút.
Prilejeme 1 dl bieleho vína, 2 lyžice vývaru, pridáme 1 lyžicu
rajčiakového pretlaku a povaríme. Rezy zo sviečkovice naklepeme,
potrieme na jednej strane horčicou a opečieme v horúcom oleji na
panvici z každej strany 4 minút, posolíme a okoreníme. Podávame
s udusenou zeleninou a dusenou ryžou.
(2
porcie / 1 porcia 2340 kJ – 560 kcal., B – 34,0 g., T – 13,0
g., S – 12,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára