30. 8. 2016

Plnené jablká

2 veľké jablká., 1/2 lyžičky masla., 1 lyžička sorbitu., 1 lyžica mletých orieškov., 1/2 lyžičky hrozienok., 1 lyžička preosiatej strúhanky., 1/2 dl bieleho vína., na hrot noža mletej škorice., 1/2 lyžičky sorbitu.
Umyté jablká ošúpeme, vydlabeme jadrovník, naplníme plnkou, podlejeme vínom a dáme zapiecť na 1/2 hodiny do dobre vyhriatej rúry. prd dohotovením posypeme povrch sorbitom a škoricou.
Plnka: Maslo dôkladne zamiešame so sorbitom, orieškami a strúhankou a pridáme hrozienka.

(2 porcie / 1 porcia 448 kJ – 107 kcal., B – 0,9 g., T – 2,0 g., S – 21,4 g)

Žiadne komentáre: