2
veľké jablká., 1/2 lyžičky masla., 1 lyžička sorbitu., 1
lyžica mletých orieškov., 1/2 lyžičky hrozienok., 1 lyžička
preosiatej strúhanky., 1/2 dl bieleho vína., na hrot noža mletej
škorice., 1/2 lyžičky sorbitu.
Umyté
jablká ošúpeme, vydlabeme jadrovník, naplníme plnkou, podlejeme
vínom a dáme zapiecť na 1/2 hodiny do dobre vyhriatej rúry. prd
dohotovením posypeme povrch sorbitom a škoricou.
Plnka:
Maslo dôkladne zamiešame so sorbitom, orieškami a strúhankou a
pridáme hrozienka.
(2
porcie / 1 porcia 448 kJ – 107 kcal., B – 0,9 g., T – 2,0 g., S
– 21,4 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára