100
g hnedej fazule., 100 g hovädzieho mäsa predného alebo z glejovky
(možno nahradiť baraním alebo teľacím mäsom)., 1 lyžička
slnečnicového oleja., 1 veľká cibuľa., 1/2 strúčika cesnaku.,
2 lyžičky mletej sladkej červenej papriky., 10 g hladkej múky., 2
rajčiaky., 1 lyžička majoránu., 2 červené zeleninové papriky.,
1/2 feferónky bez zrniek., 50 g jogurtu alebo kyslej smotany., mleté
čierne korenie., vývar z kostí., voda., soľ.,
Večer
pred prípravou namočíme fazuľu do vody, aby napučala. Cibuľu
speníme na oleji, pridáme 1 lyžicu vývaru a podusíme ju. Pridáme
cesnak rozotretý s soľou, mletú sladkú červenú papriku a mäso
pokrájané na kocky. Poprášime múkou, pridáme pokrájaný
rajčiaky, majorán, zvyšok vývaru a 1 hodinu dusíme na miernom
ohni. Primiešame napučanú fazuľu a za stáleho miešania dusíme
ešte 45 – 60 minút. Pridáme feferónku, posolíme a dusíme
ďalších 15 minút. prípadne aj dlhšie, až kým mäso
nezmäkne.Podávame trochu nezvyčajne. Na veľký tanier urobíme
veniec z udusenej posolenej ryže a do stredu dáme guláš s
fazuľou, navrchu ozdobíme jogurtom. Jedlo obsahuje málo tuku a
veľa vlákniny.
(2
porcie / 1 porcia 1541 kJ – 368 kcal., B – 26,0 g., T – 8,0 g.,
S – 48,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára