200
g jahôd., 75 g nemastného tvarohu., 1 vajce., 10 g čerešňovice.,
1 lyžica vody., šťava zo 1/4 citróna., asi kvapiek tekutého
neenergetického umelého sladidla.,
Očistené
a umyté jahody, prípadne zavárané z konzervy, rozpolíme a
vložíme do sklenej ohňovzdornej nádoby. Tvaroh rozdrobíme,
vymiešame so žĺtkom, čerešňovicou, citrónovou šťavou a
tekutým neenergetickým umelým sladidlom podľa chuti s pridaním
vody. Do tejto asy zľahka vmiešame tuhý sneh z bielka. Zalejeme
jahody tak, aby tvarohová masa vznikla medzi ne čo najviac, a v
horúcej rúre pečieme 10 minút do zlatohneda. Povrch ozdobíme
polovicou jahody.
(2
porcie / 1 porcia 490 kJ – 117 kcal., B – 11,3 g., T – 3,3 g.,
S – 10,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára