1
jablko., šťava z 1/2 citróna., 1/2 škatuľky tresky v olej (asi
50 g)., 1/2 cibule., 1 malý zeler., 100 g červenej fazule., mleté
čierne korenie., soľ.,
Zálev: 1
lyžica slnečnicového oleja., 1/2 lyžice bieleho vína., štipka
mletej štipľavej papriky mleté čierne korenie., 1/4 strúčika
pretlačeného cesnaku., soľ.,
Večer
pred prípravou namočíme fazuľu do vody a na druhý deň ju
uvaríme do mäkka. Po vychladnutí spojíme s ostatnými súčasťami,
zalejeme zálevom a jemne zamiešame. Jablká použijeme surové,
zbavené jadrovníka, pokrájané na kocky, uvarený zeler tiež
pokrájame na drobné kúsky. Premiešame a necháme aspoň 1 hodinu
odstáť. Na malých tanieroch môžeme ozdobiť krúžkami
zeleninovej papriky. Podávame s bielym chlebom.
(2
porcie / 1 porcia 1424 kJ – 340 kcal., B – 16,5 g., T – 12,5
g., S – 40,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára