1/4
g hovädzej sviečkovice alebo roštenky., 20 g oleja., 1 malá
cibuľa., 10 g hladkej múky., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 50
g dusených šampiňónov, 1 malá kyslá uhorka., mleté čierne
korenie., mletá sladká červená paprika., pažítka alebo mladý
kôpor., 1/4 dl hustej kyslej smotany., šťava z 1/2 citróna.,
soľ.,
Odblanené
mäso naklepeme a pokrájame cez vlákna na dlhšie rezance. Cibuľu
pokrájame nadrobno, speníme na tuku, pridáme mäso, okoreníme
posolíme a opekáme 4 – 5 minút. Zaprášime múkou a
opekáme ešte 3 minúty, pridáme očistené a udusené šampiňóny
pokrájané na plátky, pokrájanú kyslú uhorku, rajčiakový
pretlak a smotanu a povaríme asi 3 minúty. Dochutíme citrónovou
šťavou a posypeme pokrájanou pažítkou alebo kôprom. Podávamé
s opekanými zemiakmi alebo ryžou.
(2
porcie / 1 porcia 1302 kJ – 311 kcal., B – 26,5 g., T – 19,5
g., S – 7,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára