30. 8. 2016

Ľahké tvarohové guľky

250 g tvarohu., 2 vajcia., 1 lyžička masla.,  lyžice strúhanky., 1 lyžica hrubej múky., 1/2 dl egalizovaného mlieka., 2 lyžice strúhanky na posypanie., 1 lyžička masla., 1 lyžica sorbitu.,
Vymiešame 1 lyžičku masla so žĺtkami, posolíme, pridáme roztlačený tvaroh, strúhanku a hrubú múku a dobre vypracujeme. Pridáme tuhý sneh z bielkov zamiešame a z masy tvoríme malé guľky, ktoré vyvárame vo vriacej posolenej vode. Varíme prikryté asi 6 – 8 minút, až kým nevyplávajú. Keď sa prvé guľky nerozvaria, zavaríme ostatné. Ak treba, môžeme do masy pridať hrubej múky alebo krupice. Na masle opražíme strúhanku, zmiešame so sorbitom a guľky posypeme. Môžeme podávať s jahodovou plnkou (roztlačené jahody, tuhý sneh z 1 bielka, 1 lyžica sorbitu).

(2 porcie / 1 porcia 1474 kJ – 352 kcal., B – 34,5 g., T – 10,5 g., S – 30,0 g)

Žiadne komentáre: