250
g tvarohu., 2 vajcia., 1 lyžička masla., lyžice strúhanky.,
1 lyžica hrubej múky., 1/2 dl egalizovaného mlieka., 2 lyžice
strúhanky na posypanie., 1 lyžička masla., 1 lyžica sorbitu.,
Vymiešame
1 lyžičku masla so žĺtkami, posolíme, pridáme roztlačený
tvaroh, strúhanku a hrubú múku a dobre vypracujeme. Pridáme tuhý
sneh z bielkov zamiešame a z masy tvoríme malé guľky, ktoré
vyvárame vo vriacej posolenej vode. Varíme prikryté asi 6 – 8
minút, až kým nevyplávajú. Keď sa prvé guľky nerozvaria,
zavaríme ostatné. Ak treba, môžeme do masy pridať hrubej múky
alebo krupice. Na masle opražíme strúhanku, zmiešame so sorbitom
a guľky posypeme. Môžeme podávať s jahodovou plnkou (roztlačené
jahody, tuhý sneh z 1 bielka, 1 lyžica sorbitu).
(2
porcie / 1 porcia 1474 kJ – 352 kcal., B – 34,5 g., T – 10,5
g., S – 30,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára