31. 8. 2016

Držky na víne s rascou

400 g držiek., 1 cibuľa., 20 g slnečnicového oleja., rasca., 1 lyžička hladkej múky., 1 lyžička majoránu., 1 dl bieleho vína., mleté čierne korenie., vývar alebo voda., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Nožom dobre oškriabané a dôkladne vo viacerých vodách poumývané držky povaríme 1/2 hodiny, vodu zlejeme, držky opláchneme, zalejeme čistou vodou, posolíme a uvaríme do mäkka (asi za 2 hodiny). Na hlbokej panvici speníme na horúcom oleji cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme potlčenú rascu, držky pokrájané na rezance a prikryté dusíme 5 minút. Poprášime múkou, posolíme, okoreníme, podlejeme studeným vývarom alebo vodou a varíme na miernom ohni spolu s vínom asi 15 minút. Na tanieri posypeme zelenou  petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame s varenými zemiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 1235 kJ – 295 kcal., B – 38,7 g., T – 13,8 g., S – 4,0 g)

Žiadne komentáre: