400
g držiek., 1 cibuľa., 20 g slnečnicového oleja., rasca., 1
lyžička hladkej múky., 1 lyžička majoránu., 1 dl bieleho vína.,
mleté čierne korenie., vývar alebo voda., zelená petržlenová
vňať., soľ.,
Nožom
dobre oškriabané a dôkladne vo viacerých vodách poumývané
držky povaríme 1/2 hodiny, vodu zlejeme, držky opláchneme,
zalejeme čistou vodou, posolíme a uvaríme do mäkka (asi za 2
hodiny). Na hlbokej panvici speníme na horúcom oleji cibuľu
pokrájanú nadrobno, pridáme potlčenú rascu, držky pokrájané
na rezance a prikryté dusíme 5 minút. Poprášime múkou,
posolíme, okoreníme, podlejeme studeným vývarom alebo vodou a
varíme na miernom ohni spolu s vínom asi 15 minút. Na tanieri
posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
Podávame s varenými zemiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1235 kJ – 295 kcal., B – 38,7 g., T – 13,8
g., S – 4,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára