30. 8. 2016

Krupicové flamere s ovocím

10 g mandlí., 160 g egalizovaného mlieka., 10 g krupice., 1 bielok., 50 g zaváraného dia ovocia (višne., čerešne., marhule)., asi 4 – 5 kvapiek tekutého neenergetického umelého sladidla.,
Mandle sparíme, ošúpeme a posekáme nadrobno. Do vriaceho mlieka zavaríme krupicu a za stáleho miešania varíme 3 minúty. Osladím podľa chuti niekoľkými kvapkami tekutého neenergetického sladidla. ušľaháme tuhý sneh z bielka a spolu s mandľami zľahka vmiešame ešte do horúcej krupice. Plníme do sklených alebo porcelánových misiek. Povrch ozdobíme kompótom.

(2 porcie / 1 porcia 398 kJ – 95 kcal., B – 5,7 g., T – 3,1 g., S – 11,2 g)

Žiadne komentáre: