10
g mandlí., 160 g egalizovaného mlieka., 10 g krupice., 1 bielok.,
50 g zaváraného dia ovocia (višne., čerešne., marhule)., asi 4 –
5 kvapiek tekutého neenergetického umelého sladidla.,
Mandle
sparíme, ošúpeme a posekáme nadrobno. Do vriaceho mlieka zavaríme
krupicu a za stáleho miešania varíme 3 minúty. Osladím podľa
chuti niekoľkými kvapkami tekutého neenergetického sladidla.
ušľaháme tuhý sneh z bielka a spolu s mandľami zľahka vmiešame
ešte do horúcej krupice. Plníme do sklených alebo porcelánových
misiek. Povrch ozdobíme kompótom.
(2
porcie / 1 porcia 398 kJ – 95 kcal., B – 5,7 g., T – 3,1 g., S
– 11,2 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára