31. 8. 2016

Plnená roštenka

300 g roštenky bez kostí., 60 g šampiónov., 60 g husacej alebo kuracej pečene., 60 g ryže., 100 g zeleninovej papriky., 40 g čerstvých rajčiakov (namiesto čerstvých rajčiakov a papriky môžeme použiť lečo)., 1/2 vajca., 60 g cibule., 40 g masti., 30 g cesnaku., 10 g hladkej múky., mleté čierne korenie., majorán., mletá sladká červená paprika.,  voda., soľ.,
Očistené šampiňóny a husaciu alebo kuraciu pečeň pokrájame na kocky a opražíme na tretine masti. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, majorán a mletú sladkú červenú papriku a chvíľu spolu podusíme. Na ďalšej tretine masti opražíme ryžu, zalejeme potrebným množstvom vody, pridáme soľ, povaríme a prikryté udusíme, najlepšie v rúre. Do hotovej ryže primiešame udusenú pečeň a šampiňóny, primiešame vajíčko. Roštenky nakrájame, naklepeme, rozložíme a naplníme plnkou. Zakrútime, upevníme tenkým špagátom a poukladáme do kastróla, v ktorom sme rozpustili zvyšok masti. Dáme na sporák a pomaly opekáme z oboch strán. Opečené roštenky prikryté ešte 20 minút podusíme a potom vyberieme. Na výpeku opražíme cibuľu a cesnak, pokrájané nadrobno. Pridáme zeleninovú papriku nakrájanú na kolieska, spolu podusíme a zalejeme trochou vody. Do povarenej šťavy znova poukladáme roštenky a prikryté dusíme, až kým nezmäknú Podľa potreby prilievame vodu. Šťavu zahustíme múkou upraženou nasucho a rozmiešanou v studenej vode, pridáme rajčiaky pokrájané na osminky a varíme ešte 5 minút.

(2 porcie / 1 porcia 2684 kJ – 641 kcal., B – 42,0 g., T – 37,0 g., S – 35,0 g)

Žiadne komentáre: