300
g roštenky bez kostí., 60 g šampiónov., 60 g husacej alebo
kuracej pečene., 60 g ryže., 100 g zeleninovej papriky., 40 g
čerstvých rajčiakov (namiesto čerstvých rajčiakov a papriky
môžeme použiť lečo)., 1/2 vajca., 60 g cibule., 40 g masti., 30
g cesnaku., 10 g hladkej múky., mleté čierne korenie., majorán.,
mletá sladká červená paprika., voda., soľ.,
Očistené
šampiňóny a husaciu alebo kuraciu pečeň pokrájame na kocky a
opražíme na tretine masti. Pridáme soľ, mleté čierne korenie,
majorán a mletú sladkú červenú papriku a chvíľu spolu
podusíme. Na ďalšej tretine masti opražíme ryžu, zalejeme
potrebným množstvom vody, pridáme soľ, povaríme a prikryté
udusíme, najlepšie v rúre. Do hotovej ryže primiešame udusenú
pečeň a šampiňóny, primiešame vajíčko. Roštenky nakrájame,
naklepeme, rozložíme a naplníme plnkou. Zakrútime, upevníme
tenkým špagátom a poukladáme do kastróla, v ktorom sme
rozpustili zvyšok masti. Dáme na sporák a pomaly opekáme z oboch
strán. Opečené roštenky prikryté ešte 20 minút podusíme a
potom vyberieme. Na výpeku opražíme cibuľu a cesnak, pokrájané
nadrobno. Pridáme zeleninovú papriku nakrájanú na kolieska, spolu
podusíme a zalejeme trochou vody. Do povarenej šťavy znova
poukladáme roštenky a prikryté dusíme, až kým nezmäknú Podľa
potreby prilievame vodu. Šťavu zahustíme múkou upraženou nasucho
a rozmiešanou v studenej vode, pridáme rajčiaky pokrájané na
osminky a varíme ešte 5 minút.
(2
porcie / 1 porcia 2684 kJ – 641 kcal., B – 42,0 g., T – 37,0
g., S – 35,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára