31. 8. 2016

Teľacie mäso na šampiňónoch

250 g teľacieho mäsa z pliecka., 1 cibuľa šalotka., 20 g (2 lyžice) slnečnicového oleja., 60 g čerstvých šampiňónov (alebo z konzervy)., hladká múka., mleté čierne korenie., vývar alebo voda., soľ.,
Očistené, umyté a osušené mäso pokrájame na kocky a na polovici oleja opražíme. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, spolu popražíme a jemne okoreníme. Podlejeme vývarom alebo horúcou vodou, občas premiešame a prikryté dusíme asi 1/2 hodiny. Medzitým očistíme šampiňóny, pokrájame na kolieska a udusíme osobitne do mäkka. mäkké mäso vyberieme naberačkou, šťavu z mäsa zaprášime múkou, prilejeme vývar, povaríme, pridáme mäso aj udusené huby a spolu krátko povaríme. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou a kolieskami citróna. Podávame s dusenou ryžou alebo s varenými zemiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 1047 kJ – 250 kcal., B – 25,8 g., T – 13,3 g., S – 5,0 g)

Žiadne komentáre: