250
g teľacieho mäsa z pliecka., 1 cibuľa šalotka., 20 g (2 lyžice)
slnečnicového oleja., 60 g čerstvých šampiňónov (alebo z
konzervy)., hladká múka., mleté čierne korenie., vývar alebo
voda., soľ.,
Očistené,
umyté a osušené mäso pokrájame na kocky a na polovici oleja
opražíme. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, spolu popražíme
a jemne okoreníme. Podlejeme vývarom alebo horúcou vodou, občas
premiešame a prikryté dusíme asi 1/2 hodiny. Medzitým očistíme
šampiňóny, pokrájame na kolieska a udusíme osobitne do mäkka.
mäkké mäso vyberieme naberačkou, šťavu z mäsa zaprášime
múkou, prilejeme vývar, povaríme, pridáme mäso aj udusené huby
a spolu krátko povaríme. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou a
kolieskami citróna. Podávame s dusenou ryžou alebo s varenými
zemiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1047 kJ – 250 kcal., B – 25,8 g., T – 13,3
g., S – 5,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára