200
g teľacieho mäsa., 1 lyžica oleja., 1/2 cibule., 50 g šunky., 50
g húb., rasca., mleté čierne korenie., vývar alebo voda., soľ.,
Cibuľu
pokrájame nadrobno a speníme na panvici v horúcom oleji, pridáme
očistené a pokrájané huby, posolíme, okoreníme, podlejeme
vývarom alebo horúcou vodou a udusíme. Z alobalu odstrihneme 2
obdĺžniky, potrieme olejom, položíme na ne naklepaný, posolený
a okorenený plátok mäsa, naň plátok šunky a navrch udusené
huby. Okraje alobalu zahneme, zabalíme doň mäso a pevne pritlačíme
aby šťava nevytiekla. Pečieme v rúre na plechu asi 30 minút
alebo na kovovej mriežke nad žeravými uhlíkmi pahreby, prípadne
v pahrebe, z každej strany asi 8 – 10 minút.
(2
porcie / 1 porcia 1055 kJ – 252 kcal., B – 32,0 g., T – 12,0
g., S – 4,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára