31. 8. 2016

Bravčové plátky na zelenine

300 g chudého bravčového mäsa zo stehna (alebo karé)., 1/2 cibule., 20 g slnečnicového oleja., 100 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., vývar alebo voda., soľ.,
Mäso umyjeme, nakrájame na 4 plátky, ktoré dobre naklepeme, posolíme a na rozohriatom tuku z oboch strán opečieme. Opečené mäso preložíme na tanier, na tuku opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno pridáme mäso a pokrájanú zeleninu. Podlejeme vývarom alebo vodou a pod pokrývkou dusíme, až je mäso a zelenina mäkká.

(2 porcie / 1 porcia 1993 kJ – 476 kcal., B – 27,0 g., T – 38,4 g., S 5 ,7 g)

Žiadne komentáre: