150
g rebarbory., 100 g nemastného tvarohu., 10 g egalizovaného
mlieka., 30 g vody., dužina zo 1/4 tyčinky vanilky alebo pár
kvapiek vanilkovej likérovej esencie., 1 lyžička sorbitu., tekuté
neenergetické sladidlo podľa chuti.,
Umytú
rebarboru pokrájame na kúsky dlhé 2 cm, dáme do kastróla s
vodou, osladíme podľa chuti tekutým neenergetickým sladidlom a
prikryté udusíme do mäkka. Ochutnáme a prípadne dosladíme.Tvaroh
rozdrobíme, pridáme dreň vanilky alebo niekoľko kvapiek esencie s
mliekom, rozšľaháme alebo zmixujeme.Plníme do šálok alebo
pohárov striedavo rebarboru a na ňu tvaroh. Podávame chladené.
(2
porcie / 1 porcia 331 kJ – 79 kcal., B – 10,6 g., T – 0,6 g., S
– 7,7 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára