100
g bravčového pliecka., 100 g kyslej kapusty., 50 g mrkvy., 1 malá
cibuľa., 10 g tuku., 10 g hladkej múky., 100 g zemiakov., 1/2 dl
kyslej smotany., mleté čierne korenie., bobkový list., kôpor.,
vývar z mäsa., soľ.,
Umyté
mäso v celku vložíme do studenej vody, posolíme na miernom ohni
varíme asi 1 hodinu. Mäkké pokrájame na menšie kocky a vývar
precedíme. Kyslú kapustu opražíme na cibuli, ktorú sme spenili
na tuku. Pridáme mleté čierne korenie a bobkový list, zaprášime
múkou, zamiešame, zalejeme vývarom z mäsa, posolíme a uvaríme.
Keď je kapusta už takmer mäkká, pridáme očistené zemiaky,
pokrájané na kocky, pokrájané mäso a dovaríme. Ozdobíme
posekaným mladým kôprom. Mäso môžeme jesť v polievke alebo
osobitne, ako hlavné jedlo.
(2
porcie / 1 porcia 1520 kJ / 363 kcal., B – 10,0 g., T – 25,5 g.,
S – 23,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára