50
g predného hovädzieho mäsa (hruď., krk., rebrá) alebo z
chvosta., 50 g riedkych kostí., 50 g koreňovej zeleniny (mrkva.
petržlen., zeler) alebo zmrazenej zeleninovej zmes., podľa možnosti
bez hrášku., voda., soľ.,
Dobre
umyté kosti posekáme na menšie kúsky, umyjeme a s umytým mäsom
v celku vložíme do studenej vody. Necháme na miernom ohni pomaly
zovrieť, potom varíme asi 2 hodiny. Po hodine varu posolíme,
pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a dovaríme do mäkka.
Hotový vývar precedíme cez jemné sitko alebo plátenný obrúsok.
Počas varenia zbierame z vývaru tuk. Mäso i zeleninu podávame
osobitne ako hlavné jedlo alebo ako vložku do polievky.Ak treba,
môžee mäso zomlieť, dať do polievky alebo skonzumovať osobitne.
(2
porcie / 1 porcia 193 kJ – 46 kcal., B – 4,8 g., T – 2,0 g., S
– 2,1 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára