23. 8. 2016

Šalát Waldorf

130 g zeleru., 50 g očistených orechov., 130 g jabĺk., 1 banán., 1/2 hlávky šalátu., 50 g majonézy., 1/4 dl sladkej smotany., šťava z 1/2 citróna., soľ.,
Očistený zeler uvaríme do mäkka, pokrájame na tenké rezance alebo kocky, vložíme do porcelánovej alebo sklenej nádoby a pokvapkáme citrónovou šťavou. Z orechov, najlepšie čerstvo obraných, olúpeme kožu, ak sa nedá olúpať, necháme ich so šupkou. Pokrájame po dĺžke. Ošúpeme jabĺčka zbavíme jadrovníka, pokrájame na rezance alebo kocky, banány na kolieska, hlávkový šalát na rezance, všetko zmiešame s majonézou a so smotanou. Možno ozdobiť zvyškom pokrájaného šalátu a polovicami orechových jadier. Podávame až za 2 hodiny.

(2 porcie / 1 porcia 1989 kJ – 475 kcal., B 7,0 g., T – 39,0 g – S 24,0 g)

Žiadne komentáre: