31. 8. 2016

Teľací fajnový guláš -recept

250 g teľacieho mäsa (glejovky., pliecka), 10 g slnečnicového oleja., 1 malá cibuľa., 5 g hladkej múky., mletá sladká červená paprika, majorán., 20 g rajčiakového pretlaku., vývar z mäsa., soľ.,
Mäso umyjeme, čistou utierkou osušíme a pokrájame na väčšie kocky. Cibuľu pokrájame a opražíme na rozohriatom oleji do zlata, pridáme mletú sladkú červenú papriku, mäso a rajčiakový pretlak, dobre opečieme, podlejeme a pod pokrývkou udusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme, zalejeme vývarom z mäsa a dobre povaríme asi 4 – 5 minút. Pridáme mäso a majorán, premiešame a spolu prehrejeme.

(2 porcie / 1 porcia B – 21,4 g., T – 15,0 g.,  S – 6,4 g)

Žiadne komentáre: