250
g teľacieho mäsa (glejovky., pliecka), 10 g slnečnicového oleja.,
1 malá cibuľa., 5 g hladkej múky., mletá sladká červená
paprika, majorán., 20 g rajčiakového pretlaku., vývar z mäsa.,
soľ.,
Mäso
umyjeme, čistou utierkou osušíme a pokrájame na väčšie kocky.
Cibuľu pokrájame a opražíme na rozohriatom oleji do zlata,
pridáme mletú sladkú červenú papriku, mäso a rajčiakový
pretlak, dobre opečieme, podlejeme a pod pokrývkou udusíme do
mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou,
povaríme, zalejeme vývarom z mäsa a dobre povaríme asi 4 – 5
minút. Pridáme mäso a majorán, premiešame a spolu prehrejeme.
(2
porcie / 1 porcia B – 21,4 g., T – 15,0 g., S – 6,4 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára