30. 8. 2016

Musaka v dia uprave -recept

300 g baranieho alebo jahňacieho mäsa., 1 cibuľu., 1 strúčik cesnaku., 1 lyžica kečupu., 2 rajčiaky., 1 lyžica múky., 1 žĺtok., 20 g masla alebo oleja., 1/8 l egalizovaného mlieka., 2 baklažány (alebo 100 g zemiakov, prípadne zeleru)., mleté čierne korenie., soľ.,
Na masle alebo oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme posekané alebo pomleté mäso, posolíme a udusíme. Baklažány rozrežeme na plátky, obalíme v múke a opražíme Do vymastenej ohňovzdornej misy kladieme striedavo vrstvu mletého mäsa a vrstvu baklažánov, navrch dáme kečup s pokrájanými rajčiakmi a vložíme do rúry zapiecť. Keď je musaka hotová, zalejeme ju mliekom rozšľahaným so žĺtkom a múkou. Dopečieme.

(2 porcie / 1 porcia 2131 kJ – 509 kcal., B – 28,0 g., T – 33,0 g., S 25,0 g)

Žiadne komentáre: