300
g baranieho alebo jahňacieho mäsa., 1 cibuľu., 1 strúčik
cesnaku., 1 lyžica kečupu., 2 rajčiaky., 1 lyžica múky., 1
žĺtok., 20 g masla alebo oleja., 1/8 l egalizovaného mlieka., 2
baklažány (alebo 100 g zemiakov, prípadne zeleru)., mleté čierne
korenie., soľ.,
Na
masle alebo oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme
posekané alebo pomleté mäso, posolíme a udusíme. Baklažány
rozrežeme na plátky, obalíme v múke a opražíme Do vymastenej
ohňovzdornej misy kladieme striedavo vrstvu mletého mäsa a vrstvu
baklažánov, navrch dáme kečup s pokrájanými rajčiakmi a
vložíme do rúry zapiecť. Keď je musaka hotová, zalejeme ju
mliekom rozšľahaným so žĺtkom a múkou. Dopečieme.
(2
porcie / 1 porcia 2131 kJ – 509 kcal., B – 28,0 g., T – 33,0
g., S 25,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára