2
rezne teľacieho mäsa po 120 g., 10 g slnečnicového oleja., 1
cibuľa., 1 zeler., 1 strúčik cesnaku., 3 rajčiaky., 1 lyžička
oregana., 1 lyžička rajčiakového pretlaku., 25 g tvrdého syra.,
mleté čierne korenie., soľ.,
Na
panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom naklepané rezne z oboch
strán. Vyberieme a uložíme v teple. Cibuľu pokrájanú nadrobno,
pretlačený cesnak a postrúhaný zeler vložíme na horúci olej a
popražíme. Pridáme pokrájané rajčiaky, oregano a rajčiakový
pretlak, posolíme a okoreníme. Prikryté dusíme asi 5 minút.
Olejom vymastíme ohňovzdornú nádobu alebo kastról uložíme doň
mäso a zalejeme pripravenou rajčiakovou masou. Prikryjeme a v
horúcej rúre zapekáme asi 15 minút. Hotové posypeme strúhaným
tvrdým syrom a ešte niekoľko minút zapekáme, kým sa syr
neroztopí. Podávame horúce.
(2
porcie / 1 porcia 1076 kJ / 257 kcal., B – 34,0 g., T – 9,0 g., S
– 10,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára