31. 8. 2016

Talianske zapekané teľacie rezne

2 rezne teľacieho mäsa po 120 g., 10 g slnečnicového oleja., 1 cibuľa., 1 zeler., 1 strúčik cesnaku., 3 rajčiaky., 1 lyžička oregana., 1 lyžička rajčiakového pretlaku., 25 g tvrdého syra., mleté čierne korenie., soľ.,
Na panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom naklepané rezne z oboch strán. Vyberieme a uložíme v teple. Cibuľu pokrájanú nadrobno, pretlačený cesnak a postrúhaný zeler vložíme na horúci olej a popražíme. Pridáme pokrájané rajčiaky, oregano a rajčiakový pretlak, posolíme a okoreníme. Prikryté dusíme asi 5 minút. Olejom vymastíme ohňovzdornú nádobu alebo kastról uložíme doň mäso a zalejeme pripravenou rajčiakovou masou. Prikryjeme a v horúcej rúre zapekáme asi 15 minút. Hotové posypeme strúhaným tvrdým syrom a ešte niekoľko minút zapekáme, kým sa syr neroztopí. Podávame horúce.

(2 porcie / 1 porcia 1076 kJ / 257 kcal., B – 34,0 g., T – 9,0 g., S – 10,0 g)

Žiadne komentáre: