200
g teľacieho mäsa z pliecka., 200 g zeleniny (mrkva., petržlen.,
zeler)., 1 malá cibuľa., 10 g zeleného hrášku., 1 dl smotany.,
10 g hladkej múky., 10 g masla., zelená petržlenová vňať.,
mleté čierne korenie., muškátový orech, voda., soľ.,
Očistené
a odblanené mäso, zeleninu a cibuľu pokrájame na drobnejšie
kocky. Spolu varíme do mäkka asi v 1/2 l vody. Asi 5 minút pred
dovarením pridáme zelený hrášok, posolíme, okoreníme mletým
čiernym korením a strúhaným muškátovým orechom a zahustíme
múkou rozšľahanou v smotane. Povaríme. Tesne pred podávaním
zjemníme čerstvým maslom a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou,
posekanou nadrobno. Podávame s dusenou ryžou.
(2
porcie / 1 porcia 1055 kJ – 252 kcal., B – 25,7 g., T –
10,3 g., S – 14,2 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára