31. 8. 2016

Zaprávané teľacie mäso

200 g teľacieho mäsa z pliecka., 200 g zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., 1 malá cibuľa., 10 g zeleného hrášku., 1 dl smotany., 10 g hladkej múky., 10 g masla., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., muškátový orech, voda., soľ.,
Očistené a odblanené mäso, zeleninu a cibuľu pokrájame na drobnejšie kocky. Spolu varíme do mäkka asi v 1/2 l vody. Asi 5 minút pred dovarením pridáme zelený hrášok, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a strúhaným muškátovým orechom a zahustíme múkou rozšľahanou v smotane. Povaríme. Tesne pred podávaním zjemníme čerstvým maslom a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame s dusenou ryžou.

(2 porcie / 1 porcia 1055 kJ – 252 kcal.,  B – 25,7 g., T – 10,3 g., S – 14,2 g)

Žiadne komentáre: