250
g teľacieho alebo hovädzieho mäsa., 1/2 cibule., 2 lyžice
slnečnicového oleja., 100 g šampiňónov (hlív alebo iných húb),
50 g šunkovej salámy., 1 lyžička vývaru alebo vína., 2 lyžice
slnečnicového oleja., 250 g mrkvy., 1 pór., mleté čierne
korenie., voda., soľ.,
Cibuľu
pokrájanú nadrobno speníme na polovici tuku, pridáme posekané
huby, posekanú salámu a 1 lyžicu vody a podusíme 10 minút. Umyté
a osušené mäso rozkrojíme na 2 rezne. Rezne naklepeme posolíme a
okoreníme z oboch strán, natrieme plnkou, stočíme a spevníme
dreveným špáradlom. Na druhej polovici tuku roládu opečieme,
uložíme na pekáč, podlejeme zvyškom tuku a pečieme v rúre
prikryté pri podlievaní vínom a občasnom obrátení 1 hodinu
(podľa druhu mäsa). Medzitým očistíme a pokrájame zeleninu a
dusíme asi 30 minút v malom množstve posolenej vody. Hotové
rolády obložíme dusenou zeleninou, posypanou zelenou petržlenovou
vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame so zemiakovou kašou.
(2
porcie / 1 porcia 1838 kJ – 439 kcal., B – 34,0 g., T – 27,0
g., S – 15,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára