31. 8. 2016

Mäsová roláda s hubami

250 g teľacieho alebo hovädzieho mäsa., 1/2 cibule., 2 lyžice slnečnicového oleja., 100 g šampiňónov (hlív alebo iných húb), 50 g šunkovej salámy., 1 lyžička vývaru alebo vína., 2 lyžice slnečnicového oleja., 250 g mrkvy., 1 pór., mleté čierne korenie., voda., soľ.,
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na polovici tuku, pridáme posekané huby, posekanú salámu a 1 lyžicu vody a podusíme 10 minút. Umyté a osušené mäso rozkrojíme na 2 rezne. Rezne naklepeme posolíme a okoreníme z oboch strán, natrieme plnkou, stočíme a spevníme dreveným špáradlom. Na druhej polovici tuku roládu opečieme, uložíme na pekáč, podlejeme zvyškom tuku a pečieme v rúre prikryté pri podlievaní vínom a občasnom obrátení 1 hodinu (podľa druhu mäsa). Medzitým očistíme a pokrájame zeleninu a dusíme asi 30 minút v malom množstve posolenej vody. Hotové rolády obložíme dusenou zeleninou, posypanou zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame so zemiakovou kašou.

(2 porcie / 1 porcia 1838 kJ – 439 kcal., B – 34,0 g., T – 27,0 g., S – 15,0 g)

Žiadne komentáre: