200
g hovädzieho mäsa., najlepšie z glejovky, zo svaloviny lýtok
alebo pliecka alebo z rebier., 20 g bravčovej masti alebo oleja., 1
cibuľa., 1/2 lyžičky mletej sladkej červenej papriky., štipka
mletej štipľavej červenej papriky., 100 g zemiakov., 1/4
feferónky., 1 rajčiak., 1 zeleninová paprika., 1/2 strúčika
cesnaku., majorán., rasca., mleté čierne korenie., vývar z kostí
alebo voda., soľ.,
Mäso
pokrájame na približne rovnaké kocky. Na rozohriatom tuku opražíme
do zlata cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú papriku a
zamiešame. Vložíme mäso, pokrájanú zeleninovú papriku a
rajčiak pokrájaný na štvrtky, rozotretý cesnak a ostatné
koreniny a posolíme. Dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby
dolievame vývar alebo horúcu vodu, prípadne vodu zo zemiakov,
ktoré očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme osobitne. Keď je
mäso mäkké, pridáme doň zemiaky., podľa potreby dolejeme vývar
alebo vodu, dosolíme a dokoreníme. Podávame s chlebom.
(2
porcie / 1 porcia 1201 kJ – 287 kcal., B – 16,4 g., T – 11,2
g., S – 37,2 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára