250
g teľacieho mäsa zo stehna., hladká múka., 40 g slnečnicového
oleja., 150 g ryže, 1 zelená a 1 červená zeleninová paprika., 1
malá cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 30 g zrniek varenej
kukurice., 2 menšie šampiňóny., karí., mletá sladká červená
paprika. mleté čierne korenie., soľ.,
Z
očisteného umytého a osušeného mäsa nakrájame naprieč vlákna
2 rezne. Okraje narežeme, mierne naklepeme, posolíme, okoreníme a
poprášime múkou. V panvici na tuku z oboch strán sprudka
opečieme. Upečené vyberieme a na tuk dáme cibuľu pokrájanú
nadrobno, speníme ju do sklovita, pridáme papriku pokrájanú na
prúžky, roztlačený cesnak, očistené a pokrájané šampiňóny
a všetko udusíme. Posolíme a okoreníme karí. Do misy dáme na
dno varenú ryžu, na ňu rezne, prelejeme udusenou zeleninou a
ozdobíme šampiňónmi a zrnkami uvarenej kukurice. Dusenú zeleninu
možno zjemniť 10 g masla. Podávame s rajčiakovým šalátom.
(2
porcie / 1 porcia 2007 kJ – 479 kcal., B – 43,0 g., T – 27,0
g., S – 16,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára