200
g teľacej glejovky alebo kolena bez kosti alebo pliecka., 20 g
údenej slaniny., 10 g slnečnicového oleja., /2 cibule.., 5 g
hladkej múky., celé čierne korenie a nové korenie (po 4
zrnkách)., 3 zrnká rozdrvených borievok., vývar z kostí alebo
voda., soľ.,
Umyté
a osušené mäso prešpikujeme slaninou pokrájanou na dlhšie
rezance, posolíme a opečieme na oleji, na ktorom sme opražili do
zlata pokrájanú cibuľu, zaprášime múkou, podlejeme vývarom
alebo vodou, pridáme koreniny a za občasného podlievania udusíme
do mäkka. Podávame so zemiakovou kašou, ozdobenou zelenou
petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno a so šalátom zo surovej
zeleniny.
(2
porcie / 1 porcia 943 kJ – 224 kcal., B – 12,9 g., T – 17,6 g.,
S – 3,1 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára