250
g teľacieho stehna., 10 g (1 lyžica) hladkej múky., 1 vajce., 1
lyžička egalizovaného mlieka., 50 g jemnej strúhanky., 60 g
slnečnicového oleja alebo bravčovej masti., 1 citrón., soľ.,
Z
očisteného, umytého a osušeného mäsa odrežeme naprieč vláken
2 rezne. Okraje narežeme, jemne naklepeme, posolíme, obalíme z
oboch strán v múke, vo vajíčku rozšľahanom s mliekom a vložíme
do preosiatej strúhanky. Vyprážame v horúcom tuku z oboch strán
asi po 4 minúty. Ozdobíme tenkými plátkami citróna. Mäso po
obalení v strúhanke hneď vypražíme, aby obaľová vrstva
nezmäkla a neodpadla. Podávame s varenými zemiakmi alebo so
zemiakovou kašou, s hlávkovým šalátom alebo s rajčiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1198 kJ – 286 kcal., B – 29,0 g., T – 12,8
g., S – 12,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára