31. 8. 2016

Viedenský teľací rezeň

250 g teľacieho stehna., 10 g (1 lyžica) hladkej múky., 1 vajce., 1 lyžička egalizovaného mlieka., 50 g jemnej strúhanky., 60 g slnečnicového oleja alebo bravčovej masti., 1 citrón., soľ.,
Z očisteného, umytého a osušeného mäsa odrežeme naprieč vláken 2 rezne. Okraje narežeme, jemne naklepeme, posolíme, obalíme z oboch strán v múke, vo vajíčku rozšľahanom s mliekom a vložíme do preosiatej strúhanky. Vyprážame v horúcom tuku z oboch strán asi po 4 minúty. Ozdobíme tenkými plátkami citróna. Mäso po obalení v strúhanke hneď vypražíme, aby obaľová vrstva nezmäkla a neodpadla. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou, s hlávkovým šalátom alebo s rajčiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 1198 kJ – 286 kcal., B – 29,0 g., T – 12,8 g., S – 12,0 g)

Žiadne komentáre: