2
teľacie rezne po 150 g., 40 g šunky., 1 malá cibuľa., 1/2 póru.,
1/2 zeleninovej papriky., 4 g stolového oleja., 1 lyžica
rajčiakového pretlaku., mletá sladká červená paprika., 10 g
hladkej múk., 1 dl vývaru z mäsa., 1 lyžica kyslej smotany.,
zelená petržlenová vňať., soľ.,
Pór
umyjeme a pokrájame nadrobno, takisto aj cibuľu a zeleninovú
papriku, šunku pokrájame na drobné kocky. V panvici zohrejeme
polovicu oleja, vložíme pokrájanú cibuľu, speníme pridáme
ostatné časti plnky a za stáleho miešania pražíme 5 – 6
minút. Posolíme, pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú
nadrobno, rajčiakový pretlak a podusíme 5 minút. Rezne naklepeme,
posolíme, okoreníme mletou sladkou červenou paprikou, natrieme
plnkou, zrolujeme, spevníme dreveným špáradlom, pomúčime a na
druhej polovici rozohriateho oleja opekáme asi 6 minút. Podlejeme
vývarom a prikryté dusíme asi 15 minút Vyložíme na zohriatu
misu. Do rajnice s výpekom pridáme smotanu pomiešame, zohrejeme a
nalejeme na závitky. Podávame s varenými zemiakmi a s dusenou
zeleninou.
(2
porcie / 1 porcia 1984 kJ – 474 kcal., B – 39,5 g., T – 30,0
g., S – 11,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára