31. 8. 2016

Teľacie závitky s plnkou

2 teľacie rezne po 150 g., 40 g šunky., 1 malá cibuľa., 1/2 póru., 1/2 zeleninovej papriky., 4 g stolového oleja., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., mletá sladká červená paprika., 10 g hladkej múk., 1 dl vývaru z mäsa., 1 lyžica kyslej smotany., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Pór umyjeme a pokrájame nadrobno, takisto aj cibuľu a zeleninovú papriku, šunku pokrájame na drobné kocky. V panvici zohrejeme polovicu oleja, vložíme pokrájanú cibuľu, speníme pridáme ostatné časti plnky a za stáleho miešania pražíme 5 – 6 minút. Posolíme, pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, rajčiakový pretlak a podusíme 5 minút. Rezne naklepeme, posolíme, okoreníme mletou sladkou červenou paprikou, natrieme plnkou, zrolujeme, spevníme dreveným špáradlom, pomúčime a na druhej polovici rozohriateho oleja opekáme asi 6 minút. Podlejeme vývarom a prikryté dusíme asi 15 minút Vyložíme na zohriatu misu. Do rajnice s výpekom pridáme smotanu pomiešame, zohrejeme a nalejeme na závitky. Podávame s varenými zemiakmi a s dusenou zeleninou.

(2 porcie / 1 porcia 1984 kJ – 474 kcal., B – 39,5 g., T – 30,0 g., S – 11,5 g)

Žiadne komentáre: