300
g hovädzieho mäsa zo stehna bez kostí., 30 g údenej slaniny., 60
g čerstvých húb., 20 g tuku., 1 cibuľa., 5 g hladkej múky.,
mletá sladká červená paprika., mleté čierne korenie., 1/2 dl
kyslej smotany., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Mäso
umyjeme, sušíme a pokrájame na menšie kocky. do rajnice dáme tuk
a na ňom do ružova upražíme cibuľu pokrájanú nadrobno. Pridáme
mletú sladkú červenú papriku, 1/2 dl vody a spolu 2 minúty
povaríme. Potom pridáme pokrájané mäso a soľ a prikryté
dusíme. Podľa potreby podlievame trochou vody. Čerstvé huby
dobre umyjeme a pokrájame. Údenú slaninu pokrájame na drobné
kocky a roztopíme v rajnici, pridáme huby, mleté čierne korenie,
zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a spolu podusíme.
Keď mäso zmäkne, pridáme kyslú smotanu, do ktorej sme primiešali
múku. Podávame s drobnými haluškami alebo ryžou.
(2
porcie / 1 porcia 1784 kJ – 426 kcal., B – 33,0 g., T – 30,0
g., S 6,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára