31. 8. 2016

Hovädzie mäso na pastiersky spôsob

300 g hovädzieho mäsa zo stehna bez kostí., 30 g údenej slaniny., 60 g čerstvých húb., 20 g tuku., 1 cibuľa., 5 g hladkej múky., mletá sladká červená paprika., mleté čierne korenie., 1/2 dl kyslej smotany., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Mäso umyjeme, sušíme a pokrájame na menšie kocky. do rajnice dáme tuk a na ňom do ružova upražíme cibuľu pokrájanú nadrobno. Pridáme mletú sladkú červenú papriku, 1/2 dl vody a spolu 2 minúty povaríme. Potom pridáme pokrájané mäso a soľ a prikryté dusíme. Podľa potreby podlievame trochou vody.  Čerstvé huby dobre umyjeme a pokrájame. Údenú slaninu pokrájame na drobné kocky a roztopíme v rajnici, pridáme huby, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a spolu podusíme. Keď mäso zmäkne, pridáme kyslú smotanu, do ktorej sme primiešali múku. Podávame s drobnými haluškami alebo ryžou.
(2 porcie / 1 porcia 1784 kJ – 426 kcal., B – 33,0 g., T – 30,0 g., S 6,0 g)

Žiadne komentáre: