250
g teľacieho (hovädzieho., bravčového) mäsa na guláš
(glejovka., pliecko)., 1 lyžica múky., 1 lyžička mletej sladkej
červenej papriky., 1 cibuľa., 1/2 strúčika cesnaku., 1 lyžička
slnečnicového oleja., 1/2 dl bieleho vína., 1/2 lyžičky
maizeny., 1 dl smotany., 1 dl vody., soľ.,
Umyté
a osušené mäso pokrájame na menšie kocky, posolíme, zasypeme
múkou a mletou sladkou červenou paprikou. Na oleji speníme
pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak a mäso a opražíme.
Prilejeme víno a vodu, v ktorej sme rozhabarkovali maizenu, a za
občasného miešania podusíme do mäkka (podľa druhu mäsa asi
jednu až pol druha hodiny). Pred odstavením zamiešame smotanu
mletú červenú papriku, ochutnáme a prípadne dosolíme. Podávame
s cestovnou.
(2
porcie / 1 porcia 967 kJ – 231 kcal., B – 29,4 g., T – 9,2 g.,
S – 7,9 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára