200
g teľacieho stehna bez kosti., 10 g oleja., 10 g masla., 40 g
šunky., 15 g ementálu., 10 g hladkej múky., 1/4 dl bieleho vína.,
kečup., 1/2 vajca., 50 g zeleného hrášku., 200 g zemiakov.,
zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., muškátový
orech, soľ.,
Teľacie
stehno nakrájame na 4 približne rovnaké plátky a mierne ich
naklepeme. Do každého plátku položíme 10 g šunky, zrolujeme a
zapichneme špáradlo. Posolíme, okoreníme a posypeme múkou
premiešanou so strúhaným muškátovým orechom. Pridáme maslo a
kečup a dusíme do mäkka. Postrúhaný ementál zmiešame s vajcom,
potrieme ním vrch každej rolky a necháme ešte v horúcej rúre
opiecť do žlta. Zapečené rolky uložíme do stredu taniera a
obložíme zeleným hráškom, uduseným na masle. Podávame so
zemiakmi pomastenými maslom a posypanými zelenou petržlenovou
vňaťou, posekanou nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 1641 kJ – 392 kcal., B – 31,0 g., T – 20,0
g., S – 22,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára