31. 8. 2016

Zapekané teľacie rolky

200 g teľacieho stehna bez kosti., 10 g oleja., 10 g masla., 40 g šunky., 15 g ementálu., 10 g hladkej múky., 1/4 dl bieleho vína., kečup., 1/2 vajca., 50 g zeleného hrášku., 200 g zemiakov., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., muškátový orech, soľ.,
Teľacie stehno nakrájame na 4 približne rovnaké plátky a mierne ich naklepeme. Do každého plátku položíme 10 g šunky, zrolujeme a zapichneme špáradlo. Posolíme, okoreníme a posypeme múkou premiešanou so strúhaným muškátovým orechom. Pridáme maslo a kečup a dusíme do mäkka. Postrúhaný ementál zmiešame s vajcom, potrieme ním vrch každej rolky a necháme ešte v horúcej rúre opiecť do žlta. Zapečené rolky uložíme do stredu taniera a obložíme zeleným hráškom, uduseným na masle. Podávame so zemiakmi pomastenými maslom a posypanými zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 1641 kJ – 392 kcal., B – 31,0 g., T – 20,0 g., S – 22,0 g)

Žiadne komentáre: