50
g hrubej múky., 1 vajce., 1 bielok., 20 g rastlinného tuku., 80 g
vody., na hrot noža kypriaceho prášku do pečiva., 125 g
egalizovaného mlieka., 10 g maizeny., dreň zo 1/4 tyčinky vanilky
alebo 1 lyžička kakaa., si 10 kvapiek tekutého neenergetického
umelého sladidla., 100 g čerstvého tvarohu.,
V
hrnci necháme zovrieť posolenú vodu s tukom a preosejeme do nej
múku. Varíme za stáleho miešania, až sa cesto nechytá na
varešku ani na hrniec. Necháme čiastočne vychladnúť, potom
zamiešame celé vajce a na hrot noža kypriaceho prášku. Cesto
naplníme plátenné vrecko a ozdobíme špicom striekame šištičky
alebo banániky na plech vymastený tukom. Pečieme v horúcej rúre
25 minút. Rúru prvých 8 – 10 minút neotvárame, aby cesto
ochladením nespadlo. Po vychladnutí banániky rozrežeme a naplníme
vanilkovým alebo tvarohovým krémom.
Vanilkový
krém: Maizenu
zamiešame v 1/2 dl mlieka, vlejeme za stáleho miešania do zvyšku
vriaceho mlieka a povaríme. Osladíme podľa chuti umelým sladidlom
(asi 10 – 12 kvapiek) a primiešame dreň vanilky alebo 1 lyžičku
kakaa. Bielok ušľaháme a tuhý sneh vmiešame do horúceho krému.
Po vychladnutí naplníme banániky.
(8
porcie / 1 porcia 310 kJ – 74 kcal., B – 4,4 g., T – 3,2 g., S
– 7,0 g)
Tvarohový
krém: Uvaríme
krém, (ako vanilkový), len namiesto bielka vmiešame pretretý
tvaroh, ktorý vyšľaháe alebo zmixujeme s krémom.
(1
porcia 310 kJ – 7 kcal., B – 4,4 g., T – 3,2 g., S – 7,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára