300
g držiek., 1 lyžica oleja., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 1 dl
červeného vína., 2 rajčiaky., 1 bobkový list., 1 klinček.,
rasca., 1 lyžička maizeny, 2 zemiaky., olej na vymastenie formy.,
30 g tvrdého syra., 1/2 dl vody., mlété čierne korenie., soľ.,
Držky
dôkladne očistíme, oškrabeme nožom, vyperieme v tečúcej vode a
varíme 10 minút. Vodu zlejeme, držky prepláchneme, nakrájame na
rezance a varíme 1 hodinu v inej vode. Cibuľu pokrájanú nadrobno
speníme na tuku, pridáme cesnak roztlačený so soľou, uvarené
držky, víno, pokrájané rajčiak a rajčiakový pretlak, posolíme
podľa chuti, okoreníme mletým čiernym korením, bazalkou,
bobkovým listom a klinčekom a za občasného premiešania varíme
prikryté 15 minút spolu so zemiakmi pokrájanými na plátky.
Bobkový list a klinček vyberieme. Ohňovzdornú misu alebo kastról
vymastíme tukom a vložíme držky so zemiakmi. Navrch nastrúhame
syr, posypeme rascou a pokvapkáme vodou z varných držiek. Pečieme
odkryté v rúre 15 minút. Podávame s chlebom a so zeleninovými
šalátmi.
(2
porcie / 1 porcia 1168 kJ – 279 kcal., B – 35,1 g., T 7,9
g., S – 16,9 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára