31. 8. 2016

Prírodné bravčové rezne so zelerom

300 g mäsa., 1 lyžička horčice., 1 lyžička hladkej múky., 10 g masti., 1 menší zeler., 1 pór., 10 g masla., 1 zarovnaná lyžica strúhaného tvrdého syra., mleté biele korenie. soľ.,
Z mäsa odrežeme 2 hrubšie rezne, dobre ich naklepeme, rozložíme na doske, z oboch strán posolíme a okoreníme. Jednu stranu potrieme horčicou, z oboch strán pomúčime, aby zostali suché. Na panvici rozohrejeme masť a rezne z oboch strán pražíme – asi po 4 minúty. Medzitým očistíme zeler, nakrájame z neho tenké pásiky, pór rozpolíme, umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame nadrobno. Oboje speníme na panvici s rozohriatym tukom, položíme na rezne a posypeme strúhaným syrom. Podávame s opekanými zemiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 1239 kJ – 297 kcal., B – 16,0  g., T – 24,0 g S – 4,0 g)

Žiadne komentáre: