300
g mäsa., 1 lyžička horčice., 1 lyžička hladkej múky., 10 g
masti., 1 menší zeler., 1 pór., 10 g masla., 1 zarovnaná lyžica
strúhaného tvrdého syra., mleté biele korenie. soľ.,
Z
mäsa odrežeme 2 hrubšie rezne, dobre ich naklepeme, rozložíme na
doske, z oboch strán posolíme a okoreníme. Jednu stranu potrieme
horčicou, z oboch strán pomúčime, aby zostali suché. Na panvici
rozohrejeme masť a rezne z oboch strán pražíme – asi po 4
minúty. Medzitým očistíme zeler, nakrájame z neho tenké pásiky,
pór rozpolíme, umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame nadrobno.
Oboje speníme na panvici s rozohriatym tukom, položíme na rezne a
posypeme strúhaným syrom. Podávame s opekanými zemiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1239 kJ – 297 kcal., B – 16,0 g., T –
24,0 g S – 4,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára