80
g čučoriedok (čerstvých alebo z kompótu)., 10 g mandlí., 130 g
egalizovaného mlieka., 5 g maizeny., tekuté neenergetické umelé
sladidlo., 1 bielok., 40 g nemastného tvarohu.,
Mandle
sparíme horúcou vodou, ošúpeme a zomelieme nadrobno alebo
posekáme. Do tretiny mlieka zamiešame maizenu a mandle a zavaríme
osladené podľa chuti do zvyšku mlieka, zamiešame a povaríme. Z
bielka ušľaháme tuhý sneh a spolu s rozšľahaným osladeným
tvarom zľahka vmiešame do trochu vychladnutého krému. Masu
vložíme do šálok alebo pohárov a povrch ozdobíme čučoriedkami.
(2
porcie / 1 porcia 427 kJ – 102 kcal., B – 8,6 g., T – 3,5 g., S
– 9,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára