31. 8. 2016

Teľacie rezne “Merano”

200 g teľacieho mäsa., 15 g masti alebo oleja., 80 g čerstvých rajčiakov alebo 40 g rajčiakového pretlaku., 1 zeler., 10 g múky., neenergetické umelé sladidlo., soľ.,
Očistené, naklepané a na okrajoch narezané rezne posolíme a opečieme sprudka na rozohriatej masti z oboch strán. Za stáleho podlievania dusíme do mäkka. Pridáme očistený zeler pokrájaný na kocky, umyté a pokrájané rajčiaky (rajčiakový pretlak) a všetko udusíme. Keď je mäso mäkké, zaprášime múkou a povaríme. Prichutíme neenergetickým umelým sladidlom.

(2 porcie / 1 porcia 875 kJ – 209 kcal., B – 23,0 g., T – 9,5 g., S – 8,0 g)

Žiadne komentáre: