30. 8. 2016

Baraní guláš-recept

300 g predného baranieho mäsa bez kostí., 1 cibuľa., 100 g zemiakov., 20 g bravčovej masti., 2 zeleninové papriky alebo kapie alebo 2 lyžice leča., mletá sladká červená paprika., 1 strúčik cesnaku., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme mäso, pokrájané na kocky, a mletú červenú papriku, posolíme a prikryté dusíme do polomäkka. Pridáme zemiaky a varíme ďalej do mäkka. Pred dohotovením dáme cesnak roztlčený so soľou, pokrájanú zeleninovú papriku alebo lečo a ešte krátko dovaríme Podávame horúce v kotlíku alebo v porcelánovej miske, ozdobené zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 1537 kJ – 367 kcal., B – 21,5 g., T – 25,0 g., S – 14,0 g)

Žiadne komentáre: