300
g predného baranieho mäsa bez kostí., 1 cibuľa., 100 g zemiakov.,
20 g bravčovej masti., 2 zeleninové papriky alebo kapie alebo 2
lyžice leča., mletá sladká červená paprika., 1 strúčik
cesnaku., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Cibuľu
pokrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme mäso, pokrájané
na kocky, a mletú červenú papriku, posolíme a prikryté dusíme
do polomäkka. Pridáme zemiaky a varíme ďalej do mäkka. Pred
dohotovením dáme cesnak roztlčený so soľou, pokrájanú
zeleninovú papriku alebo lečo a ešte krátko dovaríme Podávame
horúce v kotlíku alebo v porcelánovej miske, ozdobené zelenou
petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 1537 kJ – 367 kcal., B – 21,5 g., T – 25,0
g., S – 14,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára