140
g múky., 5 g kakaa., 25 g rastlinného tuku., 1 vajce ., 20 g
egalizovaného mlieka., 25 g orieškov., 25 g mandlí., 12 lyžičky
kypriaceho prášku do pečiva., na hrot noža strúhaného
muškátového orecha., na hrot noža kardamónu (ak nemáme, môžeme
vynechať)., 1 lyžička mletej škorice., 30 g sorbitu., 4 – 6
kvapiek tekutého neenergetického umelého sladidla.,
Rastlinný
tuk vymiešame s celým vajcom (trošku bielka asi 5 g si necháme na
potretie pečiva)., Mandle sparíme, ošúpeme a spolu s orieškom
nahrubo posekáme. Všetky ostatné zložky premiešame a vypracujeme
cesto, ktoré odložíme do chladu na 1 hodinu. Po odležaní cesto
vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a potrieme zvyškom bielka, ktorý sme si
odložili. Uložíme na vymastený plech a pečieme v horúcej rúre
asi 15 minút. Ešte horúce pokrájame na drobné kúsky 4 x 2 cm.
Konzumujeme opatrne a málo.
(2
porcie / 1 porcia 494 kJ – 118 kcal., B – 3,0 g., T – 4,9 g., S
– 15,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára