1/4
kg zadného hovädzieho mäsa., horčica alebo sardelová pasta., 1/2
cibule., 20 g slnečnicového oleja ., 20 g salámy., 20 g dia kyslej
uhorky., 1/2 vajca uvareného na tvrdo., 5 g hladkej múky., mleté
čierne korenie., zelená petržlenová vňať., vývar alebo
voda., soľ.,
Očistené
a umyté, osušené mäso pokrájame na plátky, ktoré naklepeme,
kraje narežeme, posolíme, potrieme horčicou alebo sardelovou
pastou a do stredu dáme kúsok salámy, uhorky, vajca uvareného na
tvrdo, okoreníme a zavinieme. Spevníme dreveným špáradlom alebo
kovovou ihlicou. Pokrájame cibuľu, pridáme k nej olej a závitky
opečieme zo všetkých strán na rozohriatom tuku. Zalejeme teplým
vývarom alebo vodou a pod pokrývkou udusíme za občasného
polievania vlastnou šťavou. Mäkké závitky vyberieme, šťavu
vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, podlejeme vodou a
varíme 10 minút. Šťavu potom precedíme na závitky a povaríme
ešte 5 minút. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou
nadrobno. Na prípravu plnky môžeme použiť mleté mäso, vajce
alebo kúsky šunky, mrkvu pokrájanú na rezance, zemiak. Podávame
so zemiakovou kašou alebo s varenýi zemiakmi a so šalátmi zo
surovej zeleniny.
(2
porcie / 1 porcia 1168 kJ – 279 kcal., B – 28,5 g., T – 15,7
g., S – 3,6 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára