31. 8. 2016

Hovädzie závitky v dia uprave

1/4 kg zadného hovädzieho mäsa., horčica alebo sardelová pasta., 1/2 cibule., 20 g slnečnicového oleja ., 20 g salámy., 20 g dia kyslej uhorky., 1/2 vajca uvareného na tvrdo., 5 g hladkej múky., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať.,  vývar alebo voda., soľ.,
Očistené a umyté, osušené mäso pokrájame na plátky, ktoré naklepeme, kraje narežeme, posolíme, potrieme horčicou alebo sardelovou pastou a do stredu dáme kúsok salámy, uhorky, vajca uvareného na tvrdo, okoreníme a zavinieme. Spevníme dreveným špáradlom alebo kovovou ihlicou. Pokrájame cibuľu, pridáme k nej olej a závitky opečieme zo všetkých strán na rozohriatom tuku. Zalejeme teplým vývarom alebo vodou a pod pokrývkou udusíme za občasného polievania vlastnou šťavou. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, podlejeme vodou a varíme 10 minút. Šťavu potom precedíme na závitky a povaríme ešte 5 minút. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Na prípravu plnky môžeme použiť mleté mäso, vajce alebo kúsky šunky, mrkvu pokrájanú na rezance, zemiak. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenýi zemiakmi a so šalátmi zo surovej zeleniny.

(2 porcie / 1 porcia 1168 kJ – 279 kcal., B – 28,5 g., T – 15,7 g., S – 3,6 g)

Žiadne komentáre: