2
vajcia uvarené na tvrdo., 100 g šunky., 6 kúskov špargle., 1
lyžica octu., 1 lyžica slnečnicového oleja., 1 lyžica bieleho
vína., 1 lyžičky horčice., mleté čierne korenie., jemné
nakrájaný kôpor., 1 lyžička nakrájanej pažítky., 1 malá
reďkovka na ozdobu., voda., soľ.,
Vajcia
nakrájame ozdobne na plátky. Uložíme na plochú misu tak, aby sa
čiastočne prekrývali, zmiešame súčasti zálevu a vajcia
zalejeme. špargľu uvaríme v posolenej vode alebo použijeme
sterilizovanú špargľu z konzervy a vždy 3 kúsky špargle
zakrútime do väčšieho plátka šunky. Tak vytvoríme rolky šunky
so špargľou a uložíme ich krížom na misu s vajcovým šalátom.
Ozdobíme rajčiakmi, reďkovkou a pažítkou. Podávame s chlebom.
(2
porcie / 1 porcia 1402 kJ – 35 kcal., B – 21,0 g T – 26,0 g., S
– 3,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára