400
g odležanej roštenky z nízkeho chrbta., mleté čierne korenie.,
50 g oleja alebo bravčovej masti., 5 g (1 lyžička) masla., 5 g (1
lyžička) hladkej múky., worcester., vývar alebo voda., soľ.,
Mäso
umyjeme, čistou utierkou osušíme, odstránime prebytočný tuk a
šľachové časti, odblaníme, posolíme, okoreníme a na
rozohriatom tuku sprudka opečieme z každej strany. Za občasného
polievania vlastnou šťavou, vývarom alebo horúcou vodou pečieme
v hrorúcej rúre asi 30 – 40 minút, z každej strany po 15 – 20
minút. Vyberieme do iného kastróla a odstavíme na kraj sporáka.
Výpek zaprášime múkou, pridáme maslo, zalejeme vývarom alebo
horúcou vodou a dobre povaríme. Mäso, ktoré má byť vnútri
ružové, nie krvavé, pokrájame na tenké plátky, poukladáme na
teplú misu a podlejeme horúcou šťavou, ktorú sme ochutili
worcestrom. Podávame so zemiaki v rôznej úprave, s ryžou
posypanou zelenou petržlenovou vňaťou, obložené varenou
zeleninou, v ktorej prevláda špargľa a mrkva. Studené mäso
nakrájané na tenké plátky môžeme podávať s majonézou alebo s
kečupom.
(2
porcie / 1 porcia 1263 kJ – 302 kcal., B – 20,0 g., T – 24,0
g., S – 1,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára