31. 8. 2016

Sviečkovica na smotane

1/4 kg hovädzej sviečkovice., 50 g koreňovej zeleniny., 10 g údenej slaniny., 1 lyžica oleja., 1/2 cibule., 1 lyžica hladkej múky., 30 g smotany., trocha neenergetického umelého sladidla., 10 g masla., bobkový list.,mleté čierne korenie., soľ.,
Umytú a osušenú odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme slaninou, posolíme a na dvoch tretinách ruku opečieme zo všetkých strán. Na tuku po opekaní mäsa speníme pokrájanú cibuľu a opražíme s pokrájanou zeleninou, pridáme koreniny a pokrájaný zvyšok slaniny,  podlejeme horúcou vodou a v prikrytej nádobe udusíme spolu s mäsom. Šťavu zahustíme múkou rozmiešanou so smotanou a dobre povaríme. Do hotovej omáčky pridáme maslo. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na porcie, urovnáme na misu a zalejeme smotanovou omáčkou. Ozdobíme hlávkovým šalátom. Ozdobíme hlávkovým šalátom. Podávame s ryžou alebo knedľou.

(2 porcie / 1 porcia 1566 kJ – 374 kcal., B – 26,0 g., T – 24,0 g., S – 13,5 g)

Žiadne komentáre: