1/4
kg hovädzej sviečkovice., 50 g koreňovej zeleniny., 10 g údenej
slaniny., 1 lyžica oleja., 1/2 cibule., 1 lyžica hladkej múky., 30
g smotany., trocha neenergetického umelého sladidla., 10 g masla.,
bobkový list.,mleté čierne korenie., soľ.,
Umytú
a osušenú odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme
slaninou, posolíme a na dvoch tretinách ruku opečieme zo všetkých
strán. Na tuku po opekaní mäsa speníme pokrájanú cibuľu a
opražíme s pokrájanou zeleninou, pridáme koreniny a pokrájaný
zvyšok slaniny, podlejeme horúcou vodou a v prikrytej nádobe
udusíme spolu s mäsom. Šťavu zahustíme múkou rozmiešanou so
smotanou a dobre povaríme. Do hotovej omáčky pridáme maslo. Mäkké
mäso vyberieme, pokrájame na porcie, urovnáme na misu a zalejeme
smotanovou omáčkou. Ozdobíme hlávkovým šalátom. Ozdobíme
hlávkovým šalátom. Podávame s ryžou alebo knedľou.
(2
porcie / 1 porcia 1566 kJ – 374 kcal., B – 26,0 g., T – 24,0
g., S – 13,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára