300
g odblanenej a očistenej sviečkovice., mleté čierne korenie., 40
g oleja alebo masti., 10 g masla., 1/2 dl mäsového vývaru., soľ.,
Zo
strednej časti sviečkovice nakrájame cez vlákno plátky hrubé
asi 3 cm, zľahka dlaňou a neostrou časťou noža naklepeme,
posolíme, okoreníme, sformujeme do úhľadného guľatého tvaru a
v horúcom tuku opečieme z každej strany asi po 4 – 5 minút,
tak, aby ostali vnútri ružové. Vyberieme zo šťavy, ktorú
zjemníme maslom a horúcim mäsový vývarom. Podávame horúce s
dusenou zeleninou, so zemiakovými hranolčekmi alebo s varenými
zemiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1929 kJ – 413 kcal., B – 29,0 g., T – 33,0
g., S – 0,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára