31. 8. 2016

Biftek-recept

300 g odblanenej a očistenej sviečkovice., mleté čierne korenie., 40 g oleja alebo masti., 10 g masla., 1/2 dl mäsového vývaru., soľ.,
Zo strednej časti sviečkovice nakrájame cez vlákno plátky hrubé asi 3 cm, zľahka dlaňou a neostrou časťou noža naklepeme, posolíme, okoreníme, sformujeme do úhľadného guľatého tvaru a v horúcom tuku opečieme z každej strany asi po 4 – 5 minút, tak, aby ostali vnútri ružové. Vyberieme zo šťavy, ktorú zjemníme maslom a horúcim mäsový vývarom. Podávame horúce s dusenou zeleninou, so zemiakovými hranolčekmi alebo s varenými zemiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 1929 kJ – 413 kcal., B – 29,0 g., T – 33,0 g., S – 0,0 g)

Žiadne komentáre: