2
dl jogurtu., 80 g zavarených dia višní., 1 lyžička kakaa., 1
lyžička rumu., 1/4 tyčinky vanilky alebo pár kvapiek vanilkovej
esencie na prípravu likéru., asi 4 kvapky tekutého neenergetického
sladidla.,
Jogurt
zmiešame s dreňou vanilky a prisladíme podľa chuti. Do druhého
pohára vmiešame kakao a rum, prisladíme. Višne vložíme do
plytkej sklenej misky alebo na tanier a krúživým pohybom lejeme
najprv biely, potom tmavý jogurt, takže sa vytvára mramorovanie.
Tento efekt môžeme ešte zvýšiť pohybom vidličky po povrchu.
Povrch ozdobíme višňami.
(2
porcie / 1 porcia 586 kJ – 140 kcal., B – 7,3 g., T – 5,2 g., S
– 16,1 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára